Membrii Asociatiei Prietenii Muzeelor Minovici au insotit-o pe Elisabeth Leonskaja la Sinaia

Membrii Asociaţiei Prietenii Muzeelor Minovici au insotit-o pe Elisabeth Leonskaja la Sinaia.


Marea pianista a revenit in Romania pentru a participa la Festivalul “Enescu şi Muzica lumii“.


Elisabeth Leonskaja este o una dintre acele prezente speciale, fara de care obiectivele Asociatiei Prietenii Muzeelor Minovici ar fi fost mai greu de atins.


In noiembrie 2011, Elisabeth Leonskaja a umplut sala Ateneului Roman pentru a face posibila consolidarea acoperisului Muzeului de Artă Veche Apuseană Ing. Dumitru Furnică Minovici, unul dintre proiectele cele mai ambitioase ale Asociatiei. Initiativa de a concerta pro bono pentru conservarea acestui colt de Bucuresti a apartinut pianistei care, intr-un interviu acordat anul trecut Asociatiei spunea ca  “Fiecare calatorie in Romania este sentimentala.


De fiecare data imi apar tablouri din trecut, care insa, este foarte apropiat. Am indragit Romania si as vrea foarte mult sa fie o tara fericita.”


Marea pianista a vorbit despre prietenie si frumusete, despre increderea in prieteni - vechi si noi - si despre cat de minunat este atunci cand cand puterea prieteniei se reuneste in sprijinul frumosului .


Vechea prietenie cu Mihai Sipos,membru al acestei Asociatii, prietenie bazata pe incredere si apreciere si cladita de-a lungul timpului a fost unul dintre motivele alaturarii sale in acesta cauza:


“El a fost cel  care mi-a povestit  despre  Prietenii Muzeului Minovici si nevoia de sprijin a Muzeu Artă Veche Apuseană Ing. Dumitru Furnică Minovici. Am acceptat imediat ideea concertului pro bono pentru strangerea de fonduri  in favoarea muzeului. Am avut  incredere in noii mei prieteni - fara de care nu am fi realizat concertul de la Ateneu si nu am fi impreuna in seara asta. Cred ca frumosul  si prietenia se reunesc astazi in sprijinul acestor nobile initiative - fie muzica, cultura sau arta romaneasca".