Raport montorizare Noapte de Sanziene 2013

sanziene.jpg


CUPRINS:


I Concluzii

 

II. Articole aparute in presa

 • sumar
 • press clippings

III. Materiale de promovare

 • invitatie
 • website:www.minovici.ro
 • programul evenimentului, distribuit la eveniment tuuror participantilor

 

 

 

I. Concluzii


 • In urma activitatilor de promovare, evenimentului i-au fost dedicate 61 de materiale in presa online, scrisa, radio si facebook
 • Datorita actiunilor de promovare, aproximativ 750 de persoane au participat anul acesta la Noaptea de Sanziene in livada muzeelor Minovici
 • Sponsorii si partenerii au avut o buna vizibilitate datorita preluarii integrale a invitatiei intr-o serie de articole publicate de media outlet-uri cu un numar mare de cititori - Cotidianul.ro, metropotam.ro, Unica.ro, didactica.ro - precum si distribuirii acesteia catre toate bazele de date ale Asociatiei (media, oameni de afaceri si de cultura), prezentei siglelor in programului serii (distribuit celor aproximativ 750 persoane participante la eveniment), prezentei roll-up-urilor in livada.
 • Toate cele 61 de articole au fost scrise intr-un ton pozitiv sau neutru
 • Fiecare dintre cele 61 de articolele a mentionat numele tuturor artistilor care au participat la eveniment
 • Evenimentul a fost promovat intensiv pe radio, datorita parteneriatelor cu MagicFM, Radio ZU, Radio Romania Actualitati
 • Outlet-uri media cu un mare reach – Hotnews.ro, Agerpres, Mediafax, Unica, Avantaje, Evenimentul Zilei, Sapte Seri, Metroptam.ro, EuropaFm, RomaticFm, The One, Cotidianul.ro, Rol.ro, Click pentru femei, Radio Romania Cultural, TVR.ro – au acoperit evenimentul

 

II. Articole aparute in presa

 

Sumar

 

tabel_minovici1.jpg


 

 

tabel_minovici2.jpg


Press Clippings

 

SURSA:VIVA!.ro

 

viva.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Legendele au prins din nou viaţă în livada Muzeelor Minovici la cea de-a şasea ediţie a Nopţilor de Sânziene, eveniment care de-a lungul anilor a atras peste 5 000 de oameni.

 

Pe lângă expoziţiile şi concursurile serii, evenimentul a inclus o prezentare de modă a designerului Andra Andreescu, inspirată de portul de Sânziene, precum şi un fragment din spectacolul Teatrului Evreiesc de Stat, “Mic şi al dracu’”, în interpretarea actorilor Maia Morgenstern şi Valentin Roşca.

Iniţiatorii evenimentului, Prietenii “Muzeelor Minovici” (reuniţi de acum înainte sub numele de Asociaţia Culturală”Patrimoniu pentru Viitor”) şi-au propus să contribuie la repunerea în valoare a obiectelor şi obiectivelor de patrimoniu, pe nedrept neglijate.

 

SURSA: TVR.ro

 

tvr.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noaptea de Sânziene în livada Muzeului Minovici

Asociaţia “Prietenii Muzeelor Minovici” – “Patrimoniu pentru Viitor” organizează duminică, 23 iunie, începând cu ora 19.00,  Noaptea de Sânziene.

 

Cea de-a 6-a ediţie a Nopţii de Sânziene aduce împreună artişti consacraţi: actriţa Maia Morgenstern, coregraful Valentin Roşca – care vor aduce în livadă fragmente din spectacolul “Mic şi-al dracu’“ de la Teatrul Eveiesc de Stat -, formaţia de muzică veche românească Trei parale, soliştii Operei Române Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, Grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu, artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainis şi mulţi alţii.

 

SURSA: cotidianul.ro

cotidianul.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Incepând cu ora 19.00, bucureştenii sunt invitaţi de asociaţia "Prietenii Muzeelor Minovici" - Patrimoniu pentru Viitor” la “Noaptea de Sânziene”, eveniment ajuns anul acesta la a şasea ediţie.

 

Actriţa Maia Morgenstern, formaţia de muzică veche românească “Trei parale”, designerul Andra Andreescu, soliştii Operei Române Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, Grupul Coral “Sound”, condus de Voicu Popescu, şi artiştii vizuali Ioan Nemţoi şi Daniela Făiniş vor însufleţi livada Muzeului de Arta Populara “Dr. Nicolae Minovici”. Cei mai mici dintre participanţi au locul lor special rezervat în livadă, la “ARTelierului de creaţie”.

 

"Noaptea de Sânziene" este un eveniment pe care ne-am străduit să-l menţinem la simplitatea şi naturaleţea caracteristice datinilor şi tradiţiilor româneşti. (…) De fiecare dată am avut alături de noi mari artişti români păstratori ai tradiţiilor, care au avut măiestria să reinterpreteze originalul, să-l explice esenţializat şi stilizat, să-l plaseze în timpurile noastre”.

 

În cadrul evenimentului din acest an vor fi premiaţi câştigătorii concursului de eseuri, proiecte, scenarii şi proiecte de film documentar adresat tinerilor.


SURSA: Evz.ro

 

evz.jpg

 

Saturday, 22 June 2013. 189 vizualizări, 0 comentarii, 1 vot

Unde fugim de-acasă? Maia Morgenstern spune poveşti de Sânziene

 

Autor:  Monica Andronescu

 

Cea de-a șasea ediție a „Nopții de Sânziene” va avea loc în livada Muzeului de Artă Populară „Nicolae Minovici”, duminică, pe 23 iunie


În livada minunată a muzeului de la bariera dinspre nord a Bucureştiului, în Noaptea de Sânziene se va juca teatru... Clădirea Muzeului de Artă Populară, ridicată aici la începutul secolului trecut de Nicolae Minovici, a fost atunci prima casă în stil popular românesc ridicată la marginea Capitalei, iar până azi a rămas neschimbată.

 

Povestea unei livezi

 

De la acel moment când, în iarna lui 1903, Minovici a ales aici, într-o zonă sălbatică în care lupii nu se sfiau să ajungă, terenul pentru ceea ce urma să fie o casă unică pusă în valoare de o grădină de poveste, s-au scurs mai bine de o sută de ani şi lumea s-a schimbat. Astăzi, vorbim de un cartier rezidenţial, pe-atunci era o adevărată aventură să locuieşti aici, singur, înconjurat de păduri şi câmpuri pustii...


În grădina proiectată de Nicolae Minovici, duminică seara, pe 23 iunie, începând cu ora 19.00, se va desfăşura cea de-a şasea ediţie a „Nopţii de Sânziene”, la care participă artişti importanţi.

Maia Morgenstern şi coregraful Valentin Roşca vor veni în livadă unde vor prezenta fragmente din spectacolul „Mic şi-al dracu’“ de la Teatrul Eveiesc de Stat. De asemenea, formaţia de muzică veche românească „Trei parale”, designerul Andra Andreescu, soliştii Operei Române Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, Grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu, artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Făiniş vor aduce cu ei poveşti de Sânziene...


SURSA: Hotnews.ro

 hotnews.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festival de folclor in Cismigiu/Noaptea de Sanziene la muzeul Minovici/ Maraton de film documentar la Cluj

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro

 

Vineri, 21 iunie 2013, 16:54 Life | Prin oraş

 

In acest weekend va avea loc in Parcul Cismigiu din Bucuresti cea de-a saptea editie a "Festivalului International de Folclor "Muzici si Traditii". Evenimentul va reuni peste 1200 de artisti din intreaga lume: greci, sarbi, aromani, ucrainieni, rusi-lipoveni, germani, tatari, rromi, italieni, maghiari si bulgari. Vor fi organizate spectacole folclorice, targ de mestesugari, zona gastronomica, plimbari cu trasuri si ponei si ateliere de creatie. Concertele vor putea fi urmarite dintre capite de fan. Tot in Bucuresti, in Noaptea de Sanziene, actrita Maia Morgenstern, formatia de muzica veche romaneasca Trei parale, designerul Andra Andreescu, solistii Operei Romane Bianca Stoicheciu si Valentin Stoica, Grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu si artistii plastici Ioan Nemtoi si Daniela Fainis vor insufleti livada Muzeului de Arta Populara Dr. Nicolae Minovici. La Cluj are loc maratonul de film documentar "Cluj Never Sleeps".Bucuresti

 

 • Noaptea de Sanziene la muzeul Nicolae Minovici

In Noaptea de Sanziene (duminica, 23 iunie), incepand cu ora 19.00, Actrita Maia Morgenstern, formatia de muzica veche romaneasca Trei parale, designerul Andra Andreescu, solistii Operei Romane Bianca Stoicheciu si Valentin Stoica, Grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu si artistii plastici Ioan Nemtoi si Daniela Fainis vor insufleti livada Muzeului de Arta Populara Dr. Nicolae Minovici. Cei mai mici dintre participanti au locul lor special rezervat in livada. Ei sunt rugati sa fie creativi si harnici in cadrul ARTelierului de creatie. Evenimentul este organizat de asociatia "Prietenii Muzeelor Minovici"  - "Patrimoniu pentru Viitor" si a ajuns la cea de-a sasea editie.

""Noaptea de Sanziene" este un eveniment pe care ne-am straduit sa-l mentinem la simplitatea si naturaletea caracteristice datinilor si traditiilor romanesti.
De la an la an, evenimentul dedicat Noptii de Sinziene a crescut si a oferit bucurie celor peste 5000 de participanti, iubitori de frumos si sustinatori ai patrimoniului cultural romanesc. De fiecare data am avut alaturi de noi mari artisti romani pastratori ai traditiilor, care au avut maiestria sa reinterpreteze originalul, sa-l explice esentializat si stilizat, sa-l plaseze in timpurile noastre. Pentru ca vorbim despre traditie, evenimentul din acest an isi va pastra una dintre componentele sale cele mai importante, cea educationala reprezentata de concursul de eseuri, proiecte, scenarii si proiecte de film documentar adresat tinerilor", a declarat Georgiana Pogonaru, presedintele asociatiei "Prietenii Muzeelor Minovici" - "Patrimoniu pentru Vitor".

Asociate solstitiului de vara, Sanzienele sunt, in traditia populara, zanele vesele ale belsugului, ale cantecului si dansului. Sarbatorite cum se cuvine, ele aduc rod recoltelor si bunastare gospodariilor.

Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul Asociatiei
www.minovici.ro.

 

SURSA: Radio Romania Cultural.ro

 

radio_romania.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maia Morgenstern şi formaţia "Trei parale" - la Noaptea de Sânziene de la Muzeul Minovici

Publicat: Astăzi, 06:01

 

Actriţa Maia Morgenstern, formaţia de muzică veche românească "Trei parale", artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainis vor însufleţi atmosfera celei de a şasea ediţii a "Nopţii de Sânziene", care va avea loc, duminică, la Muzeul de Artă Populară "dr. Nicolae Minovici". Potrivit organizatorilor, printre invitaţi se vor număra şi designerul Andra Andreescu, soliştii Operei Naţionale Bucureşti - Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu. În cadrul evenimentului din acest an vor fi premiaţi câştigătorii concursului de eseuri, proiecte, scenarii şi proiecte de film documentar adresat tinerilor. Cei mai mici dintre participanţi au locul lor special rezervat în livadă, fiind rugaţi să fie creativi şi harnici în cadrul ARTelierului de creaţie.


SURSA: Cotidianul.ro

cotidianul_2.jpg 

SURSA: AGERPRES

 

agerpres.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maia Morgenstern şi formaţia "Trei parale" - la Noaptea de Sânziene de la Muzeul Minovici

 

Marţi, 18 Iunie 2013 14:57

Actriţa Maia Morgenstern, formaţia de muzică veche românească "Trei parale", artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainis vor însufleţi atmosfera celei de a şasea ediţii a "Nopţii de Sânziene", care va avea loc, duminică, la Muzeul de Artă Populară "dr. Nicolae Minovici".

 

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei "Prietenii Muzeelor Minovici" - "Patrimoniu pentru Viitor", transmis, marţi, AGERPRES, printre invitaţi se vor număra şi designerul Andra Andreescu, soliştii Operei Naţionale Bucureşti - Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu.


În cadrul evenimentului din acest an vor fi premiaţi câştigătorii concursului de eseuri, proiecte, scenarii şi proiecte de film documentar adresat tinerilor.


Cei mai mici dintre participanţi au locul lor special rezervat în livadă, fiind rugaţi să fie creativi şi harnici în cadrul ARTelierului de creaţie.


Evenimentul este susţinut de Primăria sectorului 1 şi de Primăria Municipiului Bucureşti. Asociaţia "Prietenii Muzeelor Minovici"- "Patrimoniu pentru Viitor" este o organizaţie non profit, creată în 2005 la iniţiativa unui grup de iubitori de artă şi cultură.
AGERPRES

 

 

SURSA: monumente uitate.ro

monumente.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 21.06.2013

Monumente Uitate la Noaptea de Sânziene

Avem plăcerea de a vă invita, în noaptea de Sânziene, într-una dintre cele mai frumoase grădini “secrete” ale Bucureştiului, ale cărei porţi se deschid rareori publicului larg.

 

Cea de-a șasea ediție a “Nopții de Sânziene” va loc în livada Muzeului de Artă Populară “Dr. Nicolae Minovici”, şi este un eveniment organizat de Asociația culturală Prietenii Muzeelor Minovici - Patrimoniu pentru Viitor.

 

Asociate solstițiului de vară, Sânzienele sunt, în tradiția populară, zânele vesele ale belșugului, ale cântecului și dansului. Sărbătorite, ele aduc rod recoltelor și bunăstare gospodăriilor. Se spune însă că, atunci când nu le este respectată sărbătoarea, Sânzienele devin surate cu Rusaliile, zânele făuritoare de rele.

 

În cadrul Noapții de Sânziene vor fi prezenți artiști și designeri consacrați precum: actrița Maia Morgenstern și coregraful Valentin Roșca, care vor interpreta pentru public fragmente din spectacolul “Mic și-al dracu’, formația de muzică veche românească, Trei parale, designer-ul Andra Andreescu, Bianca Stoicheciu și Valentin Stoica - soliști ai Operei Române - Grupul Coral Sound, artiști plastici ca Ioan Nemțoi și Daniela Făiniş.

 

Echipa Monumente Uitate vă invită să admiraţi câteva dintre cele mai frumoase reşedinţe nobiliare din România şi să le aflaţi istoria, totul într-un cadru feeric.


Evenimentul din acest an accentuează una dintre componentele sale de bază, educația, lucru evidențiat prin activitățile pregătite special pentru publicul tânăr: consursul de eseuri, proiecte, scenarii și proiecții de film documentar.

 

Manifestarea va avea loc duminică, 23 iunie, începând cu ora 19:00. Intrarea este liberă, iar orice asemănare vestimentară cu florile de Sânziene este binevenită. La fel și portul popular.

 

Adresa: Str. dr. Nicolae Minovici nr. 1, sector 1, Bucuresti.

 

 

SURSA: Jurnal de Bucuresti.ro

 jurnal_buc.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SURSA:  PonturiBune.ro

 

ponturo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SURSA: stirilepescurt.ro

 

stirilepescurt.jpg


 

Maia Morgenstern în livadă la MTR, în Noaptea de sânziene

Actriţa Maia Morgenstern, formaţia de muzică veche românească “Trei parale”, artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainis vor însufleţi atmosfera celei de a şasea ediţii a “Nopţii de Sânziene”, care va avea loc, duminică, la Muzeul de Artă Populară “dr. Nicolae Minovici”.

 

Printre invitaţi se vor număra şi designerul Andra Andreescu, soliştii Operei Naţionale Bucureşti – Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu.

 

În cadrul evenimentului din acest an vor fi premiaţi câştigătorii concursului de eseuri, proiecte, scenarii şi proiecte de film documentar adresat tinerilor.

 

Cei mai mici dintre participanţi au locul lor special rezervat în livadă, fiind rugaţi să fie creativi şi harnici în cadrul ARTelierului de creaţie.

 

Evenimentul este susţinut de Primăria sectorului 1 şi de Primăria Municipiului Bucureşti.

 

Organizatorul, Asociaţia “Prietenii Muzeelor Minovici”- “Patrimoniu pentru Viitor” este o organizaţie non profit, creată în 2005 la iniţiativa unui grup de iubitori de artă şi cultura.

***

 

 

SURSA: Click pentru femei

 

clickfemei.jpg


 

Pe 23 iunie Sânzienele vin în livadă

18 iunie 2013 | Elena Diaconu


Actrița Maia Morgenstern, formația de muzică veche românească Trei parale, artiștii plastici Ioan Nemțoi și Daniela Fainis vor însufleți livada Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici duminică, 23 iunie, începând cu ora 19.00, cu ocazia celei de-a 6-a ediții a Nopții de Sânziene.  

Ca în fiecare an, evenimentul împletește tradiția reinterpretată, arta contemporană și basmele pentru a aduce la viață o legendă frumoasă, de demult, despre Sânziene.

 

Asociate solstițiului de vară, Sânzienele sunt, în tradiția populară, zânele vesele ale belșugului, ale cântecului și dansului. Sărbătorite cum se cuvine, ele aduc rod recoltelor și bunăstare gospodăriilor.

 

În livadă se vor aduna  artiști și designeri consacrați: actrița Maia Morgenstern, coregraful Valentin Roșca - care vor interpreta fragmente din spectacolul „Mic și-al dracu” de la Teatrul Eveiesc de Stat -, formația de muzică veche românească Trei parale, designerul Andra Andreescu, soliștii Operei Române Bianca Stoicheciu și Valentin Stoica, Grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu, artiștii plastici Ioan Nemțoi și Daniela Fainis și mulți alții pe care va invităm să-i cunoașteți.

 

De la an la an, evenimentul dedicat Nopții de Sânziene a crescut și a oferit bucurie celor peste 5000 de participanți, iubitori de frumos și susținători ai patrimoniului cultural românesc.

 

Pentru că se vorbește despre tradiție, evenimentul din acest an își va păstra una dintre componentele sale cele mai importante, cea educațională reprezentată de concursul de eseuri, proiecte, scenarii și proiecte de film documentar adresat tinerilor.

 

Cei mai mici dintre participanți au locul lor special rezervat în livadă. Ei sunt rugați să fie creativi și harnici în cadrul ARTelierului de creație.

 

Evenimentul este susținut de Primăria sectorului 1 și de Primăria Municipiului București.

 

SURSA: presaonline.ro

 

presaionline.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marti, 18 Iunie 2013, Ora 17:57

Maia Morgenstern şi formaţia "Trei parale" - la Noaptea de Sânziene de la Muzeul Minovici

Actriţa Maia Morgenstern, formaţia de muzică veche românească "Trei parale", artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainis vor însufleţi atmosfera celei de a şasea ediţii a

 

"Nopţii de Sânziene", care va avea loc, duminică, la Muzeul de Artă Populară "dr. Nicolae Minovici".


  

 

SURSA: Sapte Seri

 

sapte_seri.jpg


 

 

SURSA: diacaf.ro

 

diacaf.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maia Morgenstern şi formaţia "Trei parale" - la Noaptea de Sânziene de la Muzeul Minovici

Actriţa Maia Morgenstern, formaţia de muzică veche românească "Trei parale", artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainis vor însufleţi atmosfera celei de a şasea ediţii a "Nopţii de Sânziene", care va avea loc, duminică, la Muzeul de Artă Populară "dr. Nicolae Minovici".

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei "Prietenii Muzeelor Minovici" - "Patrimoniu pentru Viitor", transmis, marţi, AGERPRES, printre invitaţi se vor număra şi designerul Andra Andreescu, soliştii Operei Naţionale Bucureşti - Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu.

În cadrul evenimentului din acest an vor fi premiaţi câştigătorii concursului de eseuri, proiecte, scenarii şi proiecte de film documentar adresat tinerilor.

Cei mai mici dintre participanţi au locul lor special rezervat în livadă, fiind rugaţi să fie creativi şi harnici în cadrul ARTelierului de creaţie.

Evenimentul este susţinut de Primăria sectorului 1 şi de Primăria Municipiului Bucureşti.

Asociaţia "Prietenii Muzeelor Minovici"- "Patrimoniu pentru Viitor" este o organizaţie non profit, creată în 2005 la iniţiativa unui grup de iubitori de artă şi cultură. AGERPRES

 

 

SURSA: Europa fm.ro

 

europafm.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SURSA: Radio Europa fm

 

Noaptea de Sanziene


 

 

Post radio

Emisiune

ora difuzarii

Copie digitala audio

EUROPA FM

Stiri 16:00

16:03 - 16:05

Audio clip

 


 

 

SURSA: EVZ.ro

 

evz2.jpg

 

O Noapte de Sânziene cu Maia Morgenstern

 

Autor:  Monica Andronescu

,

Duminică, pe 23 iunie, începând cu ora 19.00, se va desfășura cea de-a șasea ediție a Nopții de Sânziene. Deja tradițional, evenimentul se va petrece în livada de poveste a Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici.

Asociate solstitiului de vara, Sanzienele sunt, in traditia populara, zanele vesele ale belsugului, ale cantecului si dansului. Sarbatorite cum se cuvine, ele aduc rod recoltelor si bunastare gospodariilor.

 

În livada de la Muzeul de Artă Populară, va avea loc o întâlnire între tradiție, artă contemporană și basmele care vor face să trăiescă din nou o legendă frumoasă, de demult, despre Sanziene, promit organizatorii.

Cea de-a șasea ediție a Nopților de Sânziene continuă sa aducă împreună artiști și designeri consacrați: actrița Maia Morgenstern, coregraful Valentin Roșca - vor aduce în livadă fragmente din spectacolul „Mic si-al dracu’”de la Teatrul Eveiesc de Stat -, formația de muzică veche româneasca Trei parale, designerul Andra Andreescu, soliștii Operei Române Bianca Stoicheciu și Valentin Stoica, Grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu, artiștii plastici Ioan Nemțoi și Daniela Făiniș și multi alții.

 

Cei mai mici dintre participanti au locul lor special rezervat in livada. Ei sunt rugati sa fie creativi si harnici in cadrul ARTelierului de creatie.


 

SURSA: Unica.ro

 

unica.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noaptea de Sânziene la Muzeul de Artă Populară

 

Din vremuri de demult ne-a rămas povestea Sânzienelor şi obiceiul de a le sărbători.

 

de Unica.ro, 14 Iunie 2013

 

Misterioase şi drepte, fiinţe de lumină şi bucurie, ele binecuvântează gospodăriile celor buni, dar rod recoltelor şi har plantelor de leac. Darnice sau aspre, după sufletul omului, se spune că Sânzienele ni se arată o singură dată-n an, în noaptea de 23 Iunie.

Aşadar, pentru cel de-al şaselea an, vă invităm pentru câteva ore de poveste Duminică, 23 iunie, ora 19:00, la o Noapte de Sânziene în inima fermecatei livezi a Muzeului de Artă Populară Nicolae Minovici.

Printre cei care vor însufleţi Noaptea de Sânziene se vor afla actriţa Maia Morgenstern,

 

Valentin Rosca, formaţia de muzică veche Trei parale, soliştii Operei Române Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, designerul Andrea Andreescu, Grupul coral Sound condus de Voicu Popescu şi alţii, pe care vă invităm să-i cunoaşteţi.

 

Intrarea este liberă.

 

 

SURSA: vinsieu.ro

 

vinsieu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noaptea de Sanziene Bucuresti. Duminică 23 Iunie 2013 19:00


Muzeul de Arta Populara Nicolae Minovici

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Muzica si Concerte , Targuri

Pentru cel de-al 6-lea an, va invitam pentru cateva ore de poveste Duminica, 23 Iunie, ora 19.00 la o Noapte de Sanziene in inima fermecatei livezi a Muzeului de Arta Populara Nicolae Minovici (langa fantana Miorita).

 

Dragii nostri,


Din vremuri de demult ne-a ramas povestea Sanzienelor si obiceiul de a le sarbatori.


Misterioase si drepte, fiinte de lumina si bucurie, ele binecuvanteaza gospodariile celor buni, dau rod recoltelor si har plantelor de leac. Darnice sau aspre, dupa sufletul omului, se spune ca Sanzienele ni se arata o singura data-n an, in noaptea de 23 Iunie.


Printre cei care vor insufleti Noaptea de Sanziene se vor afla Maia Morgenstern, Valentin Rosca, formatia de muzica veche Trei parale, solistii Operei Romane Bianca Stoicheciu si Valentin Stoica , designerul Andra Andreescu , Grupul coral Sound condus de Voicu Popescu si altii ,pe care va invitam sa-i cunoasteti !
Livada va gazdui creatiile artistilor Ioan Nemtoi si Daniela Fainis precum si alte expozitii valoroase.

Intrarea este libera.


Orice asemanare cu o Sanziana alba sau galbena, traditionala sau moderna este binevenita,iar portul popular apreciat !


Va recomandam incaltaminte cu talpa plata.


Un eveniment autorizat de Sanziene si organizat cu mult suflet pentru voi de Prietenii “Muzeelor Minovici” reuniti in “Asociatia Patrimoniu pentru Viitor”

 

 

SURSA: Avantaje.ro

 

avantaje.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Petreceţi Noaptea de Sânziene în livadă!

 

Duminică, 23 iunie, ora 19.00, pentru cel de-al 6-lea an, sunteţi invitaţi să intraţi într-o poveste magică în inima fermecatei livezi a Muzeului de Artă Populară Nicolae Minovici (lângă fântînă).

 

Povestea Sânzienelor şi obiceiul de a le sărbători s-au transmis din generaţie în generaţie, din cele mai vechi timpuri.

 

În tradiţia populară, Sânzienele sunt reprezentate ca fiind fiinţe de lumină, misterioase, drepte şi pline de bucurie.

Ele binecuvintează gospodăriile oamenilor buni şi dau rod bogat ogoarelor şi har plantelor de leac.

 

Darnice sau aspre, după sufletul omului, se spune că Sânzienele ni se arată o singură dată-n an, în noaptea de 23 iunie.

 

Printre cei care vor însufleţi Noaptea de Sânziene se vor afla: actriţa Maia Morgenstern, Valentin Roşca, soliştii Operei Române Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, grupul coral Sound condus de Voicu Popescu şi alţii, pe care vă invităm să îi descoperiţi.

 

Intrarea este liberă!

 

Pentru a vă bucura de Noaptea de Sânziene în livadă, vă recomandăm să purtaţi încălţări cu talpă plată.


 

SURSA:ziarepenet.ro

 

ziarepenet.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maia Morgenstern şi formaţia "Trei parale" - la Noaptea de Sânziene de la Muzeul Minovici

Actriţa Maia Morgenstern, formaţia de muzică veche românească "Trei parale", artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainis vor însufleţi atmosfera celei de a şasea ediţii a "Nopţii de Sânziene", care va avea loc, duminică, la Muzeul de Artă Populară "dr. Nicolae Minovici".


Potrivit unui comunicat al Asociaţiei "Prietenii Muzeelor Minovici" - "Patrimoniu pentru Viitor", transmis, marţi, AGERPRES, printre invitaţi se vor număra şi designerul Andra Andreescu, soliştii Operei Naţionale Bucureşti - Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu.
În cadrul evenimentului... 

 

 

SURSA: romanticfm.ro

 

romanticfm.jpg


 

 

Romantic FM va asteapta la o Noapte de Sanziene

 

Din vremuri de demult ne-a ramas povestea Sanzienelor si obiceiul de a le sarbatori. 
  Misterioase si drepte, fiinte de lumina si bucurie, ele binecuvanteaza gospodariile celor buni, dau rod recoltelor si har plantelor de leac. Darnice sau aspre, dupa sufletul omului, se spune ca Sanzienele ni se arata o singura data-n an, in noaptea de 23 Iunie.  

Va invitam pentru cateva ore de poveste duminica, 23 iunie, de la ora 19.00, la o Noapte de Sanziene in inima fermecatei livezi a Muzeului de Arta Populara Nicolae Minovici (langa fantana Miorita).  

Printre cei ce vor insufleti Noaptea de Sanziene se vor afla actrita Maia Morgenstern, Valentin Rosca, formatia de muzica veche Trei Parale, solistii Operei Romane Bianca Stoicheciu si Valentin Stoica, designerul Andra Andreescu, Grupul coral Sound condus de Voicu Popescu si altii, pe care va invitam sa-i cunoasteti.  

Intrarea este libera.  

Orice asemanare cu o Sanziana alba sau galbena, traditionala sau moderna este binevenita, la fel si portul popular! Pentru a va bucura de Noaptea de Sanziene in livada, va rugam sa purtati incaltari cu talpa plata.  

Un eveniment autorizat de Sanziene si organizat cu mult suflet pentru voi de Romantic FM si Prietenii Muzeelor Minovici reuniti in "Asociatia Patrimoniu pentru Viitor".


 

 

SURSA:Yahoonews.com

 

yahoonewss.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noapte de Sanziene la Muzeul de Arta Populara "Nicolae Minovici"

Din vremuri de demult ne-a ramas povestea Sanzienelor si obiceiul de a le sarbatori.

 

Misterioase si drepte, fiinte de lumina si bucurie, ele binecuvanteaza gospodariile celor buni, dau rod recoltelor si har plantelor de leac. Darnice sau aspre, dupa sufletul omului, se spune ca Sanzienele ni se arata o singura data-n an, in noaptea de 23 Iunie.

 

Asadar, pentru cel de-al 6-lea an, va invitam pentru cateva ore de poveste Duminica, 23 Iunie, ora 19.00 la o Noapte de Sanziene in inima fermecatei livezi a Muzeului de Arta Populara Nicolae Minovici (langa fantana Miorita).

 

Printre cei care vor insufleti Noaptea de Sanziene se vor afla actrita Maia Morgenstern, formatia Trei parale, designerul Andra Andreescu si alti artisti pe care va invitam sa-i cunoasteti.

 

Intrarea este libera .

 

Orice asemanare cu o Sanziana alba sau galbena, traditionala sau moderna este binevenita, la fel si portul popular!

***


 

 

SURSA: Daciccool.ro

 

dacicicool.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noaptea de Sanziene la Muzeul Mina Minovici

Luni, 17 Iunie 2013

 

Asociatia Culturala "Patrimoniu pentru Viitor" – "Prietenii Muzeelor Minovici" va invita duminica, 23 iunie, ora 19.00, la o Noapte de Sanziene in inima fermecatei livezi a Muzeului de Arta Populara Mina Minovici (langa fantana Miorita).

 

Printre cei care vor insufleti Noaptea de Sanziene se vor afla Maia Morgenstern, Valentin Rosca, formatia de muzica veche Trei Parale, solistii Operei Romane Bianca Stoicheciu si Valentin Stoica, designerul Andra Andreescu, Grupul coral Sound, condus de Voicu Popescu, si altii.

 

Din vremuri de demult ne-a ramas povestea Sanzienelor si obiceiul de a le sarbatori. Misterioase si drepte, fiinte de lumina si bucurie, ele binecuvanteaza gospodariile celor buni, dau rod recoltelor si har plantelor de leac. Darnice sau aspre, dupa sufletul omului, se spune ca Sanzienele ni se arata o singura data in an, in noaptea de 23 iunie.
Pentru a va bucura de Noaptea de Sanziene in livada, va recomandam sa purtati pantofi fara toc.
Revista noastra online Dacic Cool este partener media al acestui eveniment. Intrarea este libera.


 

 

SURSA: ziarelive.ro

 

ziarelive.com.jpg

 

Maia Morgenstern şi formaţia "Trei parale" - la Noaptea de Sânziene de la Muzeul Minovici

Publicat: Marţi, 18 Iunie 2013, 14:58

Actrita Maia Morgenstern, formatia de muzica veche romaneasca "Trei parale", artistii plastici Ioan Nemtoi si Daniela Fainis vor insufleti atmosfera celei de a sasea editii a "Noptii de Sanziene", care va avea loc, duminica, la Muzeul de Arta Populara "dr. Nicolae Minovici".

Potrivit unui comunicat al Asociatiei "Prietenii Muzeelor Minovici" - "Patrimoniu pentru Viitor", transmis, marti, AGERPRES, printre invitati se vor numara si designerul Andra Andreescu, solistii Operei Nationale Bucuresti - Bianca Stoicheciu si Valentin Stoica, grupul Coral…

***

 


 

 

SURSA: didactic.ro

 

didactic.ro.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Invitaţie la Noaptea Sânzienelor

 

Cu bucurie vă invităm la o nouă ediţie a Nopţii de Sânziene, duminică, 23 iunie, ora 19, în Livada Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici.

 

sanziene.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din vremuri de demult ne-a rămas povestea Sânzienelor şi obiceiul de a le sărbători.

 

Misterioase şi drepte, fiinţe de lumină şi bucurie, ele binecuvântează gospodăriile celor buni, dau rod recoltelor şi har plantelor de leac.

Darnice sau aspre, după sufletul omului, se spune că Sânzienele ni se arată o singură dată-n an, în noaptea de 23 iunie.

 

Aşadar, pentru cel de-al 6-lea an, vă invităm pentru câteva ore de poveste Duminică, 23 iunie, ora 19, la o Noapte de Sânziene în inima fermecatei livezi a Muzeului de Artă Populară Nicolae Minovici (lângă fântâna Mioriţa).

 

Printre cei care vor însufleţi Noaptea de Sânziene se vor afla actriţa Maia Morgenstern, Valentin Roşca, formaţia de muzică veche Trei parale, soliştii Operei Române Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, designerul Andra Andreescu, Grupul coral Sound condus de Voicu Popescu şi alţii, pe care vă invităm să-i cunoaşteţi.

De asemenea, în această seară se vor acorda premiile la concursul Viitorul trecutului, organizat de Asociaţia Patrimoniu pentru Viitor şi Didactic.ro.

 

Intrarea este liberă.

 

Orice asemănare cu o Sânziană albă sau galbenă, tradiţională sau modernă este binevenită, la fel şi portul popular! Pentru a vă bucura de Noaptea de Sânziene în livadă, vă recomandăm să purtaţi încălţări cu talpă plată.

Un eveniment autorizat de Sânziene şi organizat cu mult suflet pentru voi, de Prietenii Muzeelor Minovici, reuniţi în Asociaţia Patrimoniu pentru Viitor.

***

 

 

SURSA: Radio Enigma

 

enigma.jpg


 

 

Noaptea de Sânziene la Muzeul de Artă Populară “Nicolae Minovici”

 

Mariana Stratulat Mozaic Published 8 iunie 2013 at 9:34 No Comments

  sanziene.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din vremuri de demult ne-a ramas povestea Sanzienelor si obiceiul de a le sarbatori.

 

Misterioase si drepte, fiinte de lumina si bucurie, ele binecuvanteaza gospodariile celor buni, dau rod recoltelor si har plantelor de leac. Darnice sau aspre, dupa sufletul omului, se spune ca Sanzienele ni se arata o singura data-n an, in noaptea de 23 Iunie.

 

Asadar, pentru cel de-al 6-lea an, va invitam pentru cateva ore de poveste Duminica, 23 Iunie, ora 19.00 la o Noapte de Sanziene in inima fermecatei livezi a Muzeului de Arta Populara Nicolae Minovici (langa fantana Miorita).

 

Printre cei care vor insufleti Noaptea de Sanziene se vor afla actrita Maia Morgenstern, formatia Trei parale, designerul Andra Andreescu si alti artisti pe care va invitam sa-i cunoasteti.

Intrarea este libera .

 

Orice asemanare cu o Sanziana alba sau galbena, traditionala sau moderna este binevenita, la fel si portul popular!

 

 

SURSA: Actualitati.net

 

actualitati.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maia Morgenstern şi formaţia `Trei parale` - la Noaptea de Sânziene de la Muzeul Minovici

Din categoria Divertisment

Marţi, 18 Iunie 2013, ora 13:16

 

Maia Morgenstern şi formaţia `Trei parale` - la Noaptea de Sânziene de la Muzeul Minovici

Actriţa Maia Morgenstern, formaţia de muzică veche românească `Trei parale`, artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainis vor însufleţi atmosfera celei de a şasea ediţii a `Nopţii de Sânziene`, care va avea loc, duminică, la Muzeul de Artă Populară `dr. Nicolae Minovici`.

***


 

 

SURSA: e-stireazilei.ro

 

 


 

Maia Morgenstern si formatia "Trei parale" - la Noaptea de Sanziene de la Muzeul Minovici

Actrita Maia Morgenstern, formatia de muzica veche romaneasca "Trei parale", artistii plastici Ioan Nemtoi si Daniela Fainis vor insufleti atmosfera celei de a sasea editii a "Noptii de Sanziene", care va avea loc, duminica, la Muzeul de Arta Populara "dr. Nicolae Minovici".

***

 


 

 

SURSA:ecotrend.ro

 


 

Duminica seara vin Sanzienele, in Bucuresti

Autor: Maria iunie 18, 2013 · Comenteaza

 

Si in acest an se organizeaza Noaptea de Sanziene, in livada Muzeului de Arta Populara Nicolae Minovici (langa fantana Miorita) din Bucuresti, incepand cu ora 19,00.

Cand eram mica, culeageam flori de sanziene de pe magurile din zona Devei, in Muntii Apuseni si faceam o cununita, pe care o puneam pe poarta. De aceea, in fiecare an imi amintesc cu drag de mirosul lor si de obiceiul drag.

Am descoperit insa de curand ca Sanzienele se celebreaza si in Bucuresti. “Misterioase si drepte, fiinte de lumina si bucurie, ele binecuvanteaza gospodariile celor buni, dau rod recoltelor si har plantelor de leac. Darnice sau aspre, dupa sufletul omului, se spune ca Sanzienele ni se arata o singura data-n an, in noaptea de 23 Iunie”, ne impartasesc organizatorii unui eveniment bazat pe aceasta traditie.
Seara se anunta un moment special de muzica veche si poezie. Printre invitatii de la Noaptea de Sanziene din 2013 se numara Maia Morgenstern, Valentin Rosca, formatia de muzica veche Trei parale, solistii Operei Romane Bianca Stoicheciu si Valentin Stoica, designerul Andra Andreescu, Grupul coral Sound condus de Voicu Popescu.

 

Livada va gazdui creatiile artistilor Ioan Nemtoi si Daniela Fainis precum si alte expozitii valoroase.

Intrarea este libera.

***


 

 

SURSA: metropotam.ro

 


 

Noaptea de Sanziene (Alte-evenimente - Bucuresti, Romania)

 

Noaptea de Sanziene

 

Unde:

Bucuresti, Romania

Cand:

23 Iun 2013 19:00

Tip/Categorie:

Alte-evenimente

Actrita Maia Morgenstern, formatia de muzica veche romaneasca Trei parale, artistii plastici Ioan Nemtoi si Daniela Fainis vor insufleti livada Muzeului de Arta Populara Dr. Nicolae Minovici.


 

 

Ca in fiecare an, evenimentul are loc in livada de poveste a Muzeului de Arta Populara Dr. Nicolae Minovici, acolo unde traditia reinterpretata, arta contemporana si basmele se intalnesc pentru a aduce la viata o legenda frumoasa, de demult, despre Sanziene.

 

Asociate solstitiului de vara, Sanzienele sunt, in traditia populara, zanele vesele ale belsugului, ale cantecului si dansului. Sarbatorite cum se cuvine, ele aduc rod recoltelor si bunastare gospodariilor.

 

Cea de-a 6a editie a Noptilor de Sanziene continua sa aduca impreuna artisti si designeri consacrati: actrita Maia Morgenstern, coregraful Valentin Rosca - care vor aduce in livada fragmente din spectacolul “Mic si-al dracu’ “de la Teatrul Eveiesc de Stat -, formatia de muzica veche romaneasca Trei parale, designerul Andra Andreescu, solistii Operei Romane Bianca Stoicheciu si Valentin Stoica, Grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu, artistii plastici Ioan Nemtoi si Daniela Fainis si multi altii pe care va invitam sa-i cunoasteti

***

 

SURSA: Ziarul Metropolis

 

metropolis.jpg


 

de Andrada Văsii

 

 

Actriţa Maia Morgenstern şi formaţia Trei Parale, alături de artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainiş, vor sărbători Sânzienele la Muzeul de Artă Populară ,,Dr. Nicolae Minovici” din Capitală, duminică, informează un comunicat remis Mediafax.


 

 

Cea de-a şasea ediţie a evenimentului prilejuit de Noaptea de Sânziene ce are loc la Muzeul Minovici începe la ora 19.00. Asociate solstiţiului de vară, Sânzienele sunt, în tradiţia populară, zânele vesele ale belşugului, ale cântecului şi dansului. Sărbătorite cum se cuvine, ele aduc rod ogoarelor şi bunăstare gospodăriilor.

 

Artă la muzeu

Cea de-a şasea ediţie a Nopţilor de Sânziene la Muzeul Minovici continuă să aducă împreună artişti şi designeri consacraţi: actriţa Maia Morgenstern, coregraful Valentin Roşca – ce vine în livada instituţiei cu fragmente din spectacolul ,,Mic şi-al dracu’”, de la Teatrul Eveiesc de Stat -, formaţia de muzică veche românească Trei Parale, designerul Andra Andreescu, soliştii Operei Române Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, Grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu, artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainiş şi mulţi alţii.

 

«Noaptea de Sânziene» este un eveniment pe care ne-am străduit să-l menţinem la simplitatea şi naturaleţea caracteristice datinilor şi tradiţiilor româneşti. De la an la an, evenimentul dedicat «Nopţii de Sânziene» a crescut şi a oferit bucurie celor peste 5.000 de participanţi, iubitori de frumos şi susţinători ai patrimoniului cultural românesc.

Georgiana Pogonaru, preşedintele Asociaţiei ,,Prietenii Muzeelor Minovici”

 

Cei mai mici dintre participanţi au locul lor special rezervat în livadă. Ei sunt rugaţi să aibă imaginaţie şi să fie harnici în cadrul ARTelierului de creaţie.

***

 

SURSA: discard.ro

 

discard.jpg


***

 

SURSA: ziareaz.ro

 

ziareaz.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SURSA: stirifreshinfo.ro

 

stirifreshinfo.jpg

 

O Noapte de Sânziene cu Maia Morgenstern

18.06.2013 12:00

Duminică, pe 23 iunie, începând cu ora 19.00, se va desfășura cea de-a șasea ediție a Nopții de Sânziene. Deja tradițional, evenimentul se va petrece în livada de poveste a Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici....... citeste in continuare

***


 

 

SURSA: Facebook revista Avantaje

 

 

SURSA: astazi.ro

 

astazi.ro.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 O Noapte de Sanziene cu Maia Morgenstern

publicat 2013-06-18 13:00:37 (Evenimentul Zilei)

 

sanziene.jpg

Duminica, pe 23 iunie, incepand cu ora 19.00, se va desfasura cea de-a sasea editie a Noptii de Sanziene. Deja traditional, evenimentul se va petrece in livada de poveste a Muzeului de Arta Populara Dr. Nicolae Minovici..

***


 

 

SURSA: sursadestiri.ro

 

sursadestiri2.jpg

 

O Noapte de Sânziene cu Maia Morgenstern

18 Iunie 2013

 

Duminică, pe 23 iunie, începând cu ora 19.00, se va desfășura cea de-a șasea ediție a Nopții de Sânziene. Deja tradițional, evenimentul se va petrece în livada de poveste a Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici. Asociate solstitiului de vara, Sanzienele sunt, in traditia populara, zanele vesele ale belsugului, ale cantecului si dansului. Sarbatorite cum se cuvine, ele aduc rod recoltelor si bunastare gospodariilor. În livada de la Muzeul de Artă Populară, va avea loc o întâlnire... continuare

***


 

 

SURSA:zsb.ro

 

zsb.jpg

 

Pe 23 iunie Sanzienele vin in livada

on 18 iunie 2013


Actrita Maia Morgenstern, formatia de muzica veche romaneasca Trei parale, artistii plastici Ioan… Citeste tot articolul

***


 

 

SURSA: Sapte Seri.ro

 

sapteseri2.jpg

 

Noaptea de Sanziene la Muzeul de Arta Populara “Nicolae Minovici”

Scris de Catalin Stoia, pe 18-6-2013 la 10:11, in categoria Stiri si evenimente | Fara comentarii

sanziene.jpg

 

Din vremuri de demult ne-a ramas povestea Sanzienelor si obiceiul de a le sarbatori.
Misterioase si drepte, fiinte de lumina si bucurie, ele binecuvanteaza gospodariile celor buni, dau rod recoltelor si har plantelor de leac. Darnice sau aspre, dupa sufletul omului, se spune ca Sanzienele ni se arata o singura data-n an, in noaptea de 23 Iunie.

 

Asadar, pentru cel de-al 6-lea an, va invitam pentru cateva ore de poveste Duminica, 23 Iunie, ora 19.00 la o Noapte de Sanziene in inima fermecatei livezi a Muzeului de Arta Populara Nicolae Minovici (langa fantana Miorita).


 

 

Printre cei care vor insufleti Noaptea de Sanziene se vor afla actrita Maia Morgenstern, formatia Trei parale, designerul Andra Andreescu si alti artisti pe care va invitam sa-i cunoasteti.

 

Intrarea este libera .

Orice asemanare cu o Sanziana alba sau galbena, traditionala sau moderna este binevenita, la fel si portul popular

***

 

SURSA: facebook Curaj Romania

 

curaj.jpg

***


 

 

SURSA: TONICA

 

tonica.jpg

***


 

 

SURSA: SENSO TV

 

sensotv.jpg

***

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SURSA: Facebook Romantic FM

 

fbromanticfm.jpg


 

 

SURSA: ONE.ro

 

one.ro.jpg

 

Noaptea de Sânziene se petrece în livadă


19 iunie 2013

Perioada: 23 Iunie 2013 - 23 Iunie 2013

Ora 19:00

Locatie: Bucuresti/ Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici

Asociaţia “Prietenii Muzeelor Minovici” - “Patrimoniu pentru Viitor” organizează duminică, 23 iunie, ora 19.00, cea de-a 6a ediţie a Nopţii de Sânziene.

Ca în fiecare an, evenimentul are loc în livada de poveste a Muzeului de Artă Populară Dr.


 

 

Nicolae Minovici, acolo unde tradiţia reinterpretată, arta contemporană şi basmele se întâlnesc pentru a aduce la viaţă o legendă frumoasă, de demult, despre Sânziene.

Asociate solstiţiului de vară, Sânzienele sunt, în tradiţia populară, zânele vesele ale belşugului, ale cântecului şi dansului.
Sărbătorite cum se cuvine, ele aduc rod recoltelor şi bunăstare gospodăriilor.

Cea de-a 6a ediţie a Nopţilor de Sânziene continuă să aducă împreună artişti şi designeri consacraţi: actriţa Maia Morgenstern, coregraful Valentin Roşca - care vor aduce în livadă fragmente din spectacolul “Mic şi-al dracu’ “de la Teatrul Eveiesc de Stat -, formaţia de muzică veche românească Trei parale, designerul Andra Andreescu, soliştii Operei Române Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, Grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu, artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Făiniş şi mulţi alţii pe care vă invităm să îi cunoaşteţi.

***

 

 

SURSA: Revista Ioana

 

Publicatie

Pagina

Autor

Suprafata totala

Titlu

IOANA - nr.13

 

73.98 

Noaptea Sanzienelor

 


***


 

 

SURSA: didactic.ro

 

didactic.ro2.jpg

***


 

 

SURSA: Jurnal Spiritual

 

jurnalul_spiritual.jpg

 

miercuri, 19 iunie 2013

O Noapte de Sânziene cu Maia Morgenstern, la Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici

 

Duminică, pe 23 iunie, începând cu ora 19.00, se va desfășura cea de-a șasea ediție a Nopții de Sânziene. Deja tradițional, evenimentul se va petrece în livada de poveste a Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici.

Actriţa Maia Morgenstern, formaţia de muzică veche românească “Trei parale”, artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainis vor însufleţi atmosfera celei de a şasea ediţii a “Nopţii de Sânziene”.  Potrivit unui comunicat al Asociaţiei “Prietenii Muzeelor Minovici” – “Patrimoniu pentru Viitor”, printre invitaţi se vor număra şi designerul Andra Andreescu, soliştii Operei Naţionale Bucureşti – Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu.

În cadrul evenimentului din acest an vor fi premiaţi câştigătorii concursului de eseuri, proiecte, scenarii şi proiecte de film documentar adresat tinerilor.

 

Cei mai mici dintre participanţi au locul lor special rezervat în livadă, fiind rugaţi să fie creativi şi harnici în cadrul ARTelierului de creaţie.

***


 

 

SURSA: Artmark.ro

 

artmark.jpg

 

Noaptea de Sânziene la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici

By Redacţia Artmark · 18 June, 2013

Asociația “Prietenii Muzeelor Minovici” – “Patrimoniu pentru Viitor” organizează cea de-a 6-a ediție a Nopții de Sânziene, duminică, 23 iunie, ora 19. Actriţa Maia Morgenstern, formaţia de muzică veche românească Trei parale, artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Făiniș și designerul vestimentar Andra Andreescu vor însufleţi livada Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici.

 

Ca în fiecare an, evenimentul are loc în livada de poveste a Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici, acolo unde tradiţia reinterpretată, arta contemporană şi basmele se întâlnesc pentru a aduce la viaţă legenda Sânzienelor. Asociate solstiţiului de vară, Sânzienele sunt, în tradiţia populară, zânele vesele ale belşugului, ale cântecului şi dansului. Sărbătorite cum se cuvine, ele aduc rod recoltelor şi bunăstare gospodăriilor.

 

Cea de-a 6-a ediţie a Nopţilor de Sânziene continuă să aducă împreună artişti şi designeri consacraţi: actriţă Maia Morgenstern, coregraful Valentin Roşca – care vor aduce în livadă fragmente din spectacolul “Mic şi-al dracu’“ de la Teatrul Eveiesc de Stat -, formaţia de muzică veche românească Trei parale, designerul Andra Andreescu, soliştii Operei Române Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, Grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu, artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainis şi mulţi alţii.

 

De la an la an, evenimentul dedicat Nopţii de Sânziene a crescut şi a oferit bucurie celor peste 5000 de participanţi, iubitori de frumos şi susţinători ai patrimoniului cultural românesc.

Pentru că vorbim despre tradiţie, evenimentul din acest an îşi va păstra una dintre componentele sale cele mai importante, cea educaţională, reprezentată de concursul de eseuri, proiecte, scenarii şi proiecte de film documentar adresat tinerilor. ”Tema Viitorul Trecului a adunat deja sute de participanţi din toate colţurile ţării”, a declarat Georgiana Pogonaru, Preşedintele Asociaţiei “Prietenii Muzeelor Minovici” – “Patrimoniu pentru Viitor”.

 

Cei mai mici dintre participanţi au un loc special rezervat în livadă. Creativitatea acestora este antrenată în cadrul ARTelierului de creaţie.

 

Evenimentul este susţinut de Primăria sectorului 1 şi de Primăria Municipiului Bucureşti.

Sursa: Minovici

***

 

 

SURSA: PSYCHOLOGIES.ro

 

psycho.jpg

***

 


 

 

SURSA: suntparinte.ro

 

suntparinte.jpg

***


 

 

SURSA: InOras.ro

 

inoras.ro.jpg

***


 

 

SURSA: sursadestiri.ro

 

sursadestiri2.jpg

 

Pe 23 iunie, Sânzienele vin în livadă

20 Iunie 2013

 

Actrita Maia Morgenstern, formatia de muzica veche romaneasca Trei parale, artistii plastici Ioan Nemtoi si Daniela Fainis vor insufleti livada Muzeului de Arta Populara Dr. Nicolae Minovici. Asociatia “Prietenii Muzeelor Minovici” - “Patrimoniu pentru Viitor” organizeaza duminica, 23 iunie, ora 19.00, cea de-a 6-a editie a Noptii de Sanziene. Ca in fiecare an, evenimentul are loc in livada de poveste a Muzeului de Arta Populara Dr. Nicolae Minovici, acolo unde traditia reinterpretata, arta... continuare


 

 

SURSA: amelie.ro

 

amelie.ro.jpg

 

Maia Morgenstern şi formaţia “Trei parale” – la Noaptea de Sânziene de la Muzeul Minovici

AUTOR: Nicoleta Hoza
Publicat la data de: 18 Iun 2013 ,

 

Actriţa Maia Morgenstern, formaţia de muzică veche românească “Trei parale”, artiştii plastici Ioan Nemţoi şi Daniela Fainis vor însufleţi atmosfera celei de a şasea ediţii a “Nopţii de Sânziene”, care va avea loc, duminică, la Muzeul de Artă Populară “dr. Nicolae Minovici”. 

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei “Prietenii Muzeelor Minovici” – “Patrimoniu pentru Viitor”, transmis, marţi, AGERPRES, printre invitaţi se vor număra şi designerul Andra Andreescu, soliştii Operei Naţionale Bucureşti – Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu.

În cadrul evenimentului din acest an vor fi premiaţi câştigătorii concursului de eseuri, proiecte, scenarii şi proiecte de film documentar adresat tinerilor.

Cei mai mici dintre participanţi au locul lor special rezervat în livadă, fiind rugaţi să fie creativi şi harnici în cadrul ARTelierului de creaţie.

Evenimentul este susţinut de Primăria sectorului 1 şi de Primăria Municipiului Bucureşti.

Asociaţia “Prietenii Muzeelor Minovici”- “Patrimoniu pentru Viitor” este o organizaţie non profit, creată în 2005 la iniţiativa unui grup de iubitori de artă şi cultură.

***

 


 

 

III. Materiale de promovare

 

Invitatie

 

invitatiemare.jpg


 

 

Website

 

 http://www.minovici.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Itemid=10

 

 

invitatie-site.jpg


 

 

Program

 

 

program1.jpg


 

 

program2.jpg

 


 

 

 

 

 

 

 

VA MULTUMI TUTUROR SI VA ASTEPTAM LA O NOUA “NOAPTE DE SANZIENE” !